Начало > разни > Честит Ден на детето!

Честит Ден на детето!

Пожелавам на всички деца на Земята едно по-добро настояще и едно бъдеще, плод на тяхните собствени усилия за усъвършенстване на нашата цивилизация с нови открития във всички сфери на познанието(науки и технологии, изкуства), повече старание в защита на планетата ни и ново, по-разумно световъзприятие. Да са живи, здрави и щастливи с дейността си, сигурен съм, че ще бъдат и, че са достойни наследници-реформатори.

Честито на всички деца! Обичаме ви!

Международен ден на детето(наричан още Ден на децата или Ден на детето) е празник, който се празнува в много държави всяка години на датата 1 юни .
Международният ден на децата се чества на 1 юни в почти всички страни от бившия Социалистически лагер както и в други държави. И след промяната на политическата система празникът е съхранен. Счита се, че той е възникнал през 1925 г. в Женева (Швейцария). През периода на комунистически режими в тези страни празникът е наричан официално Международен ден за защита на децата. Почти не е придавана политическа окраска при честването му.

На 14 декември 1954 г. ООН и ЮНЕСКО обявяват 20 ноември за Световен ден на децата. Тази дата, обаче, не е повсеместно възприета, тъй като голямото болшинство от страните в света предпочитат да съхранят традициите си в честването на празника.

Ден на децата в различните държави

Advertisements
Категории:разни Етикети:
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: