Начало > разни > Potter-Mania news

Potter-Mania news

News source(Източник): Potter-Mania.com    (Отговорности)

Warning: SPOILERS, plot and/or ending details followed! Read at your own risk! 

ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕРИ ЗА СЕДМА КНИГА! Четете на своя отговорност!

One of the beloved websites in the Bulgarian web presence, Potter-Mania.com updates on the latest Harry Potter-related news:

Роулинг пише Приказките на Бийдъл Барда

ВНИМАНИЕ! СПОЙЛЕРИ ЗА СЕДМА КНИГА! Дж. К. Роулинг съобщава в сайта си, че е написала антология на Приказките на Бийдъл Барда, за които се споменава в седма книга.Приказките ще се появят само в седем екземпляра, които са написани и илюстрирани от авторката и имат кожена подвързия с украшения от полускъпоценни камъни и сребро.Шест екземпляра ще бъдат дадени на хората, най-тясно свързани с книгите за Хари Потър, които се появиха през последните 17 години. Седмият екземпляр, дело на издателство „Мунстоун“, ще бъде продаден на търг в „Sotheby’s“, като парите ще бъдат дадени на благотворителна фондация, каза Роулинг по радио ВВС.На всеки един от екземплярите Роулинг е написала отделно посвещение. Благодарим за новината на Sirius_Black! Ето какво още узнахме в potter-mania. Илюстрациите на авторката можете да видите тук . Предлагаме на вашето внимание и видеоматериал, на който Роулинг разлиства книгата си и обяснява причините, които са я подтикнали да я напише. Ето как започва една от приказките в книгата според източници, разгледали внимателно видеоматериала: “ Имало едно време един любезен стар магьосник, който използвал щедро магията си за благото на своите съседи. Далече от мисълта да разкрие източника на…“ Роу е споделила в своя сайт, че когато решила да направи подаръци на най-близките си сътрудници около Хари Потър, нищо, което можело да се намери в магазините, не й се сторило достатъчно лично. Така се родила идеята за написаните на ръка ограничени на брой екземпляри от Приказките на Бийдъл Барда. Това се случило след редактирането на седмата книга. Ето защо авторката трябвало да включи в антологията си трите заглавия, които споменава Рон в седма книга, както и вече известната Приказка за тримата братя. Добавила и едно ново заглавие. Роулинг споделя също, че ако някой счита за лесно да напишеш история на тема Babbitty Rabbitty и…, то тя не е на същото мнение.

Дж. К. Роулинг в класацията – Живи Гении

Дж.К. Роулинг беше включена в списъка на „Живи Гении“. Creators Cynetics, организацията, коята се занимава с изготвянето на този списък е поставила писателката на 83 място след личности като Гари Kаспаров, Бил Гейтс , Осама бин Ладен (!). През лятото Creators Cynetics са анкетирали 4000 британци. Анкетата е изисквала да се посочат 10 живи личности, които анкетираните считат за гении.Въз основа на придобитите данни е изготвен списъкът. Сред изискванията, за да бъдат добавени нови имена в него, са били следните: посочените личности да са всенародно признати, да притежават интелектуална мощ, постижения в дадена област и културна значимост. Пълен списък на гениите: Живи Гении

Роулинг каза истината за Дъмбълдор
Ако не сте прочели още седмата книга за Хари Потър, недейте да четете по надолу!

Роулинг се чувства “освбодена” след като извади истината за Дъмбълдор “от шкафа”. Преди няколко дни в отговор на въпрос дали Дъмбълдор се е влюбвал някога, Роулинг отговори: „Дъмбълдор е бил влюбен в Гриндълуолд“. След това допълни „За мен никога не е било новина, че един храбър и блестящ мъж може да обича други мъже”, каза тя в защита на своя персонаж. Роулинг добави още, че е узнала каква е неговата ориентация “много скоро” след като започнала да пише сагата. Нито за момент обаче не е счела за необходимо да спомене за този аспект от личността на директора в поредицата. Запитана дали това изявлене е част от стратегия за привличане вниманието на медиите, Роулинг отговори: “Зададоха ми директен въпрос”. И наистина, вече всички интересуващи се от литература знаят, че фен запита писателката дали покойният Дъмбълдор се е влюбвал и в кого. “Сюжетът е такъв, че на Дъмбълдор се е случило това, както вече ви казах, трагично влюбване. Това е ключов момент за финала на историята и поради тази причина е описан там, където е описан. Трябваше ли да включвам важен за финала на моята история момент в Първата книга?”, заяви писателката пред журналистите. За нея да разкрие истината е било равнозначно на “освобождение”. “Вярвам, че там където чувствителният възрастен ще долови влюбването, едно дете ще види приятелство”, добави Роу във връзка с новите интерпретации на сагата. Единственото сигурно нещо обаче, е че дебатът няма да стихне скоро.

Дж.К. Роулинг говори за енциклопедията и героите си

Обиколката на Дж.К. Роулинг в САЩ донесе лоши новини за нетърпеливите фенове: писателката все още не е започнала да пише обещаната Енциклопедия.“Никога не съм казвала, че това ще е първото нещо, което ще направя“, сподели тя. След което говори за Снейп и Дъмбълдор. За бъдещето си като писателка Роу коментира следното: “ Винаги ще пиша. Иска ми се да се влюбя отново така, както се влюбих в Хари. Не мисля за някакъв конкретен жанр преди да започна дадено произведение.Зависи от историята и от героите, но трябва да е нещо, което обожавам.“ Относно опитите да бъдат забранени книгите й за Хари Потър писателката твърди, че приема това като ласкателство. ВНИМАНИЕ: НЕПРОЧЕЛИТЕ ВСЕ ОЩЕ КНИГА СЕДМА ЧЕТАТ ПО ЖЕЛАНИЕ ПО-НАТАТЪК – СПОЙЛЕРИ ЗА ГЕРОИТЕ! Роулинг определи Дъмбълдор като „макиавелист“. “ Въпреки, че в книгите от първа до шеста изглежда изключително добронамерен персонаж, той е образ, на когото не са чужди някои черти на Макиавели. Възползваше се изключително много от своето влияние. Хари е неговата кукла на конци. В края на седма книга Снейп казва: „Защитавахме го (Хари), за да умре в правилния момент“…във връзка с това не вярвам, че в първата книга е имало някой, съумял да предвиди, че ще настъпи време, когато симпатията му ще бъде за Снейп, а не за Дъмбълдор.“ За Снейп Роулинг казва: „Той е отмъстителен и жесток. Не е величав човек. Но обича силно. Харесвам го, но би ми харесало също така да му зашлевя плесница.

Дж.К. Роулинг е избрана за Гордостта на Великобритания

Дж.К. Роулниг ще бъде удостоена с наградата Гордостта на Великобритания и ще почете събитието с присъствието си. Писателката, която стана известна със сагата си за Хари Потър, ще бъде на тържествената вечер сред такива известни личности като премиера Гордън Браун (с когото я свързват приятелски отношения) и актрисата Ема Уотсън. Роулинг е оценявана не само заради литературната си кариера: нейните усилия да помага на нуждаещите се и работата й в благотворителни организации също са допринесли за номинирането й. Очаквайте скоро снимки от събитието.

Джим Броудбент ще играе Хорас Слъгхорн

Актьорът Джим Броудбент ще играе ролята на професора по отвари Хорас Слъгхорн в „Хари Потър и Нечистокръвния принц“. Има Оскар за поддържаща роля във филма „Ирис“. Някой от по известните му филма са: „Горещи палки“, „Мулен Руж“, „Бандите на Ню Йорк“, „Хрониките на Нарния“ и „Вера Дрейк“ – в който играе заедно с Имелда Стаунтън (Долроес Ъмбридж от „Хари Потър и Орденът на феникса“).

Хари Потър е най-касовата поредица! 

Приходите в световен мащаб направиха от Хари Потър бестселър не само в света на книгите, а и в киното. Петте екранизации по романите на Дж.К.Роулинг, заснети досега, са донесли в касите повече пари, отколкото всички 22 филма за Джеймс Бонд, отчитат професионални издания като „Дейли варайъти“ и „Холивуд рипортър“. Точната сума е 4,47 млрд. долара срещу 4,44 млрд. за агент 007, който шества по екраните от 1962 г. насам. Пред поредицата за магьосническия свят бледнее и друга подобна приказна сага – фантастиката на Джордж Лукас „Междузвездни войни“, чиито шест серии са донесли 4,23 млрд. нетни приходи за трите десетилетия от излизането на първата част – епизод 4 в хронологията. Данните за приходите, оповестени от „Уорнър брос“, обаче не отчитат инфлацията през годините и нарастващите цени на билетите за кино, уточняват световните агенции. Със сигурност обаче излизането на последните два филма за Хари Потър – след успеха това лято на финалния, седми роман – ще затвърди челното място на поредицата. „Хари Потър и Орденът на феникса“ е спечелил за малко повече от два месеца прожекции около 924 млн. долара. В момента се намира на 8-а позиция в световната боксофис класация. След уикенда той със сигурност ще задмине „Междузвездни войни: Невидима заплаха“ и „Властелинът на пръстените: Двете кули“.
–Източник netinfo.

Хари Потър 5 на DVD, HD-DVD и Blue Ray от 11 декември

Warner Home Video официално оповести, че „Хари Потър и орденът на феникса“ ще излезе в три платформи – DVD, HD-DVD и Blue Ray на 11 декември 2007 година. DVD изданието по традиция ще бъде в два диска. Както винаги ще съдържа много интервюта, изрязани сцени игри и други интересни материали. Но този път специалните ефекти ще бъдат различни за различните платформи. Очаква се Blue Ray да грабне наградата за анимирани менюта, така както преди две години това направи DVD-то с „Огненият бокал“.

Advertisements
Категории:разни
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: