Начало > разни > Хаос в мислите

Хаос в мислите

Точно така – Хаос в мислите. В следващите минути, през които ще прочетете това може да изгубите ценно време, през което пък можете да правите къде-къде по-интересни и занимателни, а и забавни за вас неща. Защото тове е един кратък преглед на объркания уебтурист. Този индивид търси в Мрежата определена информация, която му е интересна и се стреми неистово да я предаде на околните. За съжаление ефектът в повечето случаи е по-скоро негативен. Даже често е и с болезнени последици за вманиячения(или просто скучаещ) гореизброен човек(а дали е след подобна случка и часове пред компютъра, сърфиращ, играещ на видео игри или просто търсещ информация и забавление, това не е много ясно 😀 ).

Предполагам, че се досещате, че разказчето е от първо лице, а и понякога и от трето(в извънземен/роботски стил – без особени граматични неточности 🙂 ).

Стоях на компютъра от два часа и очите ми се бяха издули до избухване. Притежаваха нелицеприятен червеникав оттенък и изглеждажа повече на сателитни чинии или НЛО-та.

През този месец се провеждаше годишното изложение E3(Electronic Entertainment Expo), което беше преминало през няколко големи фази на концептуално преместване на центъра на тежестта си от потребителско към по-професионално ориентирано. Поради този съществен факт, на експото бяха поканени най-вече журналисти в бранша на информирането на масите за тенденциите, революциите и нещата, бълвани от гейм индустрията, наречени компътърни и конзолни игри, а и технологични новости. Преди провеждащо се в сградата поместена по-долу в Лос Анджелис, Калифорния, САЩ, тази година то бе преместено в крайбрежния град Санта Моника. Все пак тази сграда, използвана до миналата година за целта да хоства това геймърско експо, събиращо хиляди в миналото, ще се използва добре за подобни събития и в бъдеще. Пример за това е Anime Expo, което е планирано за юли 2008.

Та този жаден за новини от първа ръка псевдогеймър търсеше сайтове с геймърски новини, а и видеота. Едно приятно място, в което попадна бяха мрежите от уебсайтове от групата IDG.net . А поименно това са следните сайтове:

GamePro.com

Games.net

GamerHelp.com

GameProFamily.com

GameDownloads.com

GameStar.com

BlogFaction.com

Partners:

GameRevolution.com

Modojo.com

MegaGames.com

GoNintendo.com

Destructoid.com

International:

GameStar.de(Germany)

GamePro.de (Germany)

GameStar.hu (Hungary)

Gamez.nl (Netherlands)

GamepProTV.com (Spain)

GameStar.it (Italy)

GameStar.pl (Poland)

IDG.net:

CIO

Computerworld

CSO

GamePro

GamerHelp

Games.net

Infoworld

ITWorld Canada

JavaWorld

LinuxWorld

Macwelt

Sveriges MacWorld

Macworld España

Macworld UK

Network World

PC World

Techworld

IDG Connect

  Бяха доста добри и нашият приятел намери много интересни(за него) статии и ресурси. Следващата неизменна стъпка бе, разбира се, мрежите на друг, даже по-голям гигант от бранша(тези мрежи държаха здраво повечето от докосналите се до тях) – CNET .

  Основните сайтове на този мастодонт са(като инфо в англоезичната Уикипедия. Самите адреси/URL-та се подразбират.) :

  Consumating | Download.com (мисля,че се подразбира предназначението му – за тегляне и инфо за разнообразни програми)| GameFAQs | Game Rankings | GameSpot (последните три са на геймърска тематика – информация за игри 🙂 )| Metacritic | MP3.com | mySimon | TechRepublic | TV.com (заедно с IMDB.com , който е собственост на Amazon.com (i) са едни от най-популярните сайтове с информация за филми от всякакъв тип и жанр)| Webshots (конкурентът на Yahoo!-ския сайт за безплатен хостинг и споделяне на фотографии Flickr.com (< i))| ZDNet

  За повече информация около и за ИТ гигантите и тяхните услуги и продукти(списъци), посетете http://en.wikipedia.org/wiki/Template:IT_giants и се насочете към приложените връзки към статии в Уикипедия, за да можете да прочетете повече(обикновено за улеснение информацията е вкарана под формата на карета/templates/ и представя нещата, които тези компании предлагат-услуги, продукти и други).

  И тук качеството и количеството според средните стандарти си беше за завиждане – какво друго можем да очакваме от подобна интернационална корпорация, печелеща милиони. Намери едно добро ревю на следената от него игра Portal, която е задаващ се хит от създателите и разпространителите на известната игра Half-Life и невероятното й продължение(респективно Half-Life 2:) ), което в момента е следвано от епизоди, доразказващи историята на човека с лоста – учения Гордън Фриймън, борещ се с извънземна сган, чиито причинител за появяването й е самият той. Да, говоря за Valve .

  Ето и едно видео за Portal :

  Ето и други спирки в днешната обиколка на приятеля ни:

  Тъй като се пада фен (включва и списък на най-добрите фенсайтове за информация за ХП) на популярната поредица Хари Потър на писателката Джоан Роулинг, а и на фентъзи/fantasy/ и научно-фантастичните(sci-fi) жанрове, той прегледа и фенсайтовете по темата. Обичаше и българските ХП фенсайтове, които изобщо не отстъпваха по качество на чуждестранните. Те са Potter-Mania.com , Hogwarts-bg.net и фентъзи/сай-фи портала –Цитаделата– (разбира се има и много други). От тях научи, че :

  „Deathly Hallows“ идва на български на 13 декември

  Author: Harry Potter
  Date: 13.07.2007

  Eгмонт България обновиха официалния си сайт за Хари Потър със информация за седмата книга.Те обявиха,че Harry Potter and the Deathly Hallows ще се появи на български език на 13 декември тази година и ще струва 29,90 лв. Преводач отново ще е Емилия Масларова, а официалното българско заглавие не е обявено все още, нито колко ще е голяма книгата. Егмонт България ви дава възможността да поръчате предварително седмата книга от ТУК на специалната цена от 25 лева.Най-подробна информация за книгата можете да намерите тук.
  Междувременно можете да участвате във специална игра, в която да видиш колко точно си подготвен за седмата книга.
  Източник: Hogwarts-BG

  – Юпиии! Урааа! Надяваше се, че ще може да докопа до поне още една интересна книга, която да прочете за през това жегаво лято. Може би ще отиде и на кино прожекциите на петото филмово въплащение от поредицата, които започват.

  (изображението е взето от –Цитаделата– и е публично достояние със запазени права.)

  Други „уебхапки“ :

  http://www.deviantart.com/ – невероятната арт общност, може да разглеждате

  Online FLV Converter : Download online videos direct to PC / iPod / PSP. It’s free!

  This service allows you convert a Flash Video / FLV file (YouTube’s videos,etc) to MPEG4 (AVI/MOV/MP4/MP3/3GP) file online. It is using a compressed domain transcoder technology (outline in Japanese). It converts FLV to MPEG4 faster and less lossy than a typical transcoder. When you submit an url, it will download and convert to the video format. Then you can download the converted file.

  Това практически е онлайн вариант на популярните напоследък програмки(от рода на VDownloader), чрез които можете да изтеглите видеота от сайтове като YouTube/конвертира FLV video holder формата, използван от YouTube като платформа в други и ви ги представя за даунлоуд. Трябва само да упоменете URL адреса на самото видео. Друга подходяща алтернатива е

  http://www.getdemocracy.com/ ( i ) – безплатен аудио/видео плеъйр с отворен код под лиценза GNU GPL, с възможност за изтегляне на видеота от YouTube и други подобни сайтове. Екипът, създал го е получил наскоро подкрепата на авторите на браузъра Firefox – Mozilla.

  National Geographic издава наръчник по фотография

  Търсачка за безплатни шрифтове(fonts) + downloads + links to similar sites

  GAME INFORMER online

  GT – Game Trailers

  GeeVeea user submitted game-play video community. Upload your videos and share them with other gamers around the world. View, vote, comment, and decide which videos become popular.

  Flickr.comphoto sharing

  Media – a quick peak around the Web:

  Flickr as a source of inspiration

  Flickr for Inspiration

  Advertisements
  Категории:разни
  1. Все още няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

  Вашият коментар

  Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

  WordPress.com лого

  You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

  Google+ photo

  You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

  Twitter picture

  You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

  Facebook photo

  You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

  w

  Connecting to %s

  %d bloggers like this: